M.S. "Quayonge"

M.S. "Quayonge"
Mijn reisbrieven publiceer ik onder de naam "Quayonge", naar de boot, waarmee wij vele jaren over de Friese Meren, de Waddenzee en het IJsselmeer hebben gezworven.

donderdag 24 april 2008

20080424 Appelscha

Appelscha, 24 april 2008




Lieve en beste allemaal,

Ja ja, jullie lezen het goed…..APPELSCHA. Afgelopen zaterdag zijn we thuis gekomen na een voorspoedige rit uit Soissons, zo’n 100 km ten NO van Parijs. De zondag daarvoor zijn we vertrokken uit Monte Gordo met bestemming Sevilla. Dat is maar een eindje van 150 km. Om die reden zul je niet vaak overnachten in Sevilla, maar we wilden de rijkdommen van deze stad toch nog wel even bekijken.

Op de website www.zoover.nl kun je allerlei toeristische informatie krijgen over zowat alle plaatsen in Europa, waaronder een 14-daagse weersverwachting. Ik kon dus zien aankomen, dat de winter in Nederland plaats zou maken voor de lente en we hebben ons vertrek daarop afgestemd.

De laatste dagen in Monte Gordo hadden we goed weer en we konden dan ook op de dag voor ons vertrek de voortent goed schoonmaken en afbreken, zodat die netjes in de zakken is terecht gekomen. Ik had al eens verteld over de slakken, die op en in de tent en de caravan kruipen. Nou, toen we vertrokken, zagen we ze ook zitten in het neuswiel van de caravan. We hebben ze maar laten zitten in de verwachting, dat ze wel zouden verdwijnen. Nou, bij ons vertrek uit Soissons, zes dagen later, zaten er nog een paar. Die hebben we maar verwijderd, want we wilden ze het barre klimaat in Nederland niet aandoen.



Sevilla is een mooie stad en de koningen van Spanje hebben er gewoond. Dat verklaart meteen de schitterende rijkdom van de Reales Alcazares, de koninklijke paleizen, die hun vorm hebben gekregen in de 15e en 16e eeuw. Nog heden ten dage heeft de koning van Spanje er zijn kwartieren. Een andere bijzonderheid is de kathedraal, die echter vooral opvalt door zijn afmetingen – één der grootste ter wereld – maar ook overigens wel het bezien waard is. Niettemin heb ik mooiere kerken gezien. Wel bijzonder is La Giralda, de toren naast de kathedraal, die we hebben beklommen en van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over Sevilla. Zie de foto’s.








La Giralda



Sevilla vanaf La Giralda gezien met de kathedraal op de voorgrond


De kathedraal hebben we de eerste dag bezocht. Daarna hebben we een lange winkelstraat – de Slangenstraat – bekeken . Veel toeristische winkeltjes. Veel waaiers en geborduurde omslagdoeken. Ook toeristische prijzen en we hebben de koopwaar dan ook maar gelaten, waar het was. ’s Middags lekker op de camping gezeten.
De volgende dag hebben we de Rales Alcazares bekeken. Meervoud, want iedere koning bouwde weer zijn eigen stuk bij het geheel en daarom noemt men het dus: “Paleizen”. Veel Moorse invloeden. Het was mooi om te zien en ook een must, maar eigenlijk vonden wij het Alhambra in Granada mooier en rijker. Maar ja, dat was het eerste paleis in deze stijl, wat wij zagen en dan ben je altijd meer onder de indruk van de bijzondere architectuur.






Bij het Alcazar hoort een mooie koninklijke tuin, waar wij met plezier in vertoefd hebben. Er is veel schaduw en dat heb je wel nodig in het ’s zomers bloedhete Sevilla.










De laatste foto laat ik maar even op ware grootte.

Dit is dan weer de laatste brief van deze reis. Wij hopen jullie gauw weer eens te ontmoeten.

Met de hartelijke groeten, ook namens Hens,

Ties