M.S. "Quayonge"

M.S. "Quayonge"
Mijn reisbrieven publiceer ik onder de naam "Quayonge", naar de boot, waarmee wij vele jaren over de Friese Meren, de Waddenzee en het IJsselmeer hebben gezworven.

zondag 23 maart 2008

20080323 Monte Gordo

Monte Gordo, 23 maart 2008


Lieve en beste allemaal,

We zijn al weer over de helft van onze voorjaarsreis naar de Algarve (spreek uit: Alharve), maar nog niet zo ver, dat we alweer aan onze terugreis denken. Het Paasweer in Nederland is wel de beste reden om er niet te zijn als dat niet absoluut noodzakelijk is. Zelfs vandaag was het weer hier uitstekend, terwijl de temperatuur toch niet boven de 16 gr. C. is geweest. We hebben – zoals zo vaak - weer een mooie wandeling gemaakt. Deze keer één van 11 km. Het is hier allemaal bergop en bergaf, maar het hoogteverschil valt mee. Vandaag niet meer dan 100 m. In de Alpen is het toch wel wat anders, denk ik. Maar daar moet je ook niet omhoog lopen. Je neemt daar gewoon de lift naar boven en loopt naar beneden. Ook vandaag liep ik weer gewoon in T-shirt en korte broek en ook vandaag had ik het weer warm. De kop wordt al aardig bruin en nu zie ik er ongeveer zó uit.


Vorige week op de markt in Tavira zag ik toch weer een item, waarvan ik dacht, dat het alleen door enthousiaste doe-het-zelvers werd gemaakt. Ik noem het de “bush-douche”. Ze zijn hier in ruime mate verkrijgbaar, kennelijk professioneel gemaakt en als iemand er prijs op stelt, wil ik er wel ééntje voor hem/haar meenemen.
Het ziet er zó uit:


Een vogel, die je hier betrekkelijk veel ziet, is de koereiger. Althans ik denk, dat het de koereiger is, maar kan het niet controleren, want ik heb mijn boekje niet meegenomen. We hebben ze echt op koeien zien zitten om het ongedierte te verwijderen, maar deze zat in de rivier te vissen. Dat doen ze dus ook. Deze zat midden in de stad Tavira en ik kon hem mooi fotograferen.




En dan nu weer een bijdrage uit de rubriek “Goedkope oplossingen voor dure dingen”.


Een echte pleebustel.

Hoewel toiletaccessoires in alle soorten en prijsklassen verkrijgbaar zijn, is dit exemplaar op de camping wel het allergoedkoopste, wat ik in dit genre ben tegengekomen. Het improvisatievermogen van de Portugezen kent soms geen grenzen. De diefstalpreventie lijkt me hier ook in orde, gelet op het touwtje.

De hartelijke groeten van ons beiden,

Ties